Vervuiling milieu

Fietsen verkopen is mooi, maar bedenk ook dat er na een tijdje duurzaam rijden een probleem ontstaat. De accu, een mooi systeem om energie in te stoppen, maar na een tijdje is een accu afgeschreven. Wat kun je gaan doen met een accu die niet meer aan de energie behoefte kan voldoen, simpelweg een revisie realiseren. Prima, maar na een tijdje sta je weer stil met je accu, de accu is inmiddels 6 jaar oud,wat ga je dan doen. De fiets heeft al flink wat op de teller staan, en een nieuwe accu is vaak te duur ten opzichte van een nieuwe fiets, de oude elektrische fiets beland dus bij het grofvuil.

Hoe ontstaat dit probleem, dit door de welvaart die wij creëren, luxe en te gemakkelijk denken (grijpmaatschappij) Elektrische fietsen zijn erg goedkoop geworden de laatste jaren, de aanschaf van een nieuwe accu staat bijna gelijk aan een nieuwe goedkope elektrische fiets, bouwmarkten en supermarkten blijven stunten met elektrische fietsen, zeker niet goed voor ons milieu.

Elektrische fietsen behoren verkocht te worden bij fietsenmakers, elektronicabedrijven, deze partijen hebben verstand van zaken qua advies. De elektrische fiets verliest zo zijn waarde niet, en de prijzen zijn zo dat het zeker nut heeft om een nieuwe accu aan te schaffen, en zo kan er langer gereden worden met een wat ouderen fiets, de afval hoop groeit minder snel.

Laten wij niet onze ogen sluiten voor het milieu probleem, er moet nu al nagedacht worden over hoe wij het over een aantal jaar gaan realiseren. Ook de elektrische auto speelt een grote rol in ons milieu, waterstof zou de oplossing zijn om het afval sterk terug te dringen.

In het BD geef ik antwoord op wat vragen die mij gesteld zijn betreffende dit milieu probleem, het is een mooi interview geweest.

https://www.bd.nl/den-bosch-vught/de-fietsenmaker-is-veranderd-nu-ben-je-fietstechneut~a8858525/?referrer=https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6629156256072376320/